GALAXIJA prvak 1. Lige sezone 2017/18

1. LIGA

Za naslov prvaka sta se v zadnjem kolu potegovali ekipi Galaxija in Feniks, ki so ju ločile 4 točke. Obe ekipi sta dosegli 4 zmage v zadnjem kolu, tako je ekipa GALAXIJA Trebnje osvojila naslov zmagovalec 1. Slovenske Bowling Lige. Ligaški zmagovalci so postali: Bojan Kovač Boby, Andrej Pungartnik Čungi, Božo Senica, Ljubiša Nedimović, Vlado Golja

Bolj napeto je bilo za obstanek. Ekipi Kopra sta v zadnjem kolu pomagala povratnika iz ZDA, brata Koštric Aleksander in Rok. Samo v primeru, da bi Koper osvojili prvo mesto v zadnjem kolu, bi lahko prehitel ekipo Kranja in se izognil izpadu. Koper je bil drugi v zadnjem kolu, tako je izpadel iz 1. lige, PAL Inženiring Kranj bo igral še kvalifikacije za obstanek v 1. ligi proti ekipi ŠD Visoko (2. mesto 2. liga).

2. LIGA

Tudi v 2. ligi je bilo napeto. Pred zadnjim kolom sta bili izenačeni na vodilnem mestu ekipi Arena-1 in ŠD Visoko. Prve 4 kroge sta obe ekipi dosegli zmage, s tem, da je Arena-1 imela boljše povprečje. V 5. krogu je Arena-1 nepričakovano izgubil in na široko odprla vrata za napredovanje ekipi Visoko. V zadnjem 7. krogu DERBI, saj sta se vodilni ekipi pomerili med seboj. Prepričljivo (+89 točk) je zmagala ekipa ARENA-1 Ljubljana in osvojila naslov zmagovalec 2. Slovenske Bowling Lige, ter napredovala v 1. ligo. Za ekipo so igrali: Franci Borovnik, Marko Berger, Robi Dolenc, Tadej Jankovec, Rade Bojić. 

ŠD Visoko bo igralo kvalifikacije za napredovanje v 1. ligo z ekipo PAL Inženiring Kranj.

Ekipa Lendava-1 je izpadla v 3. ligo, ekipa Zagorje-1 pa bo igrala kvalifikacije za obstanek v 2. ligi z ekipo Strike-4 (2. mesto Play Off)

3. LIGA Play Off

Za napredovanje v 2. ligo sta se v tem vikendu v dveh tekmah pomerili zmagovalni ekipi obeh tretjih lig: Strike-4 / Vzhod in Zagorje-2 / Zahod.

Prvo tekmo v Mariboru je dobilo Zagorje-2 z rezultatom 8 : 0, povprečje 175,00 točk, drugo tekmo v Ljubljani je dobil Strike-4 z rezultatom 8 : 2, povprečje 165,45 točke. V 2. ligo je napredovala ekipa ZAGORJE-2, v postavi: Damjan Marušič, Žiga Dolar, Tomaž Krafogel, Tomaž Vehovec, Uroš Krafogel.

Poražena ekipa Strike-4 bo igrala kvalifikacije za napredovanje proti ekipi Zagorje-1.

Priznanja za vse LIGE bodo podeljena na Zaključnem turnirju 2017/18 v soboto 23.6.2018.

 

Tags: liga
Maj 20, 2018

Komentarjev: 1

  POZOR: Članke lahko komentirajo samo registrirani uporabniki. Prijavite se lahko tukaj!