Rezultati DP Finale posamezno 2017/18

DRŽAVNO PRVENSTVO – FINALE POSAMEZNO (DP-1F)

MOŠKI

V bowling centru Strike, Maribor, so igrali moški. V finalu posamezno je po odigranih 24-tih kvalifikacijskih igrah nastopilo 12 športnikov. Zaradi odpovedi Progarja, je nastopil Nedimović.

Igralci so se skozi celotno tekmovanje menjavali v vodstvu. Pred zadnjo igro je bil odprt boj za prvo mesto med Stenkom (Epic) in Malekom (Strike). Malek bi v zadnjem dvoboju moral nadoknaditi 39 točk proti Stenku. Tudi za tretje mesto sta se borila Nedimović (Galaxija) in Zalar (Feniks). Zalar bi moral nadoknaditi 40 točk.

Državni prvak posamezno je postal STENKO NINO (Epic), pred Malek Milanom (Strike) in Nedimović Ljubom (Galaksija).

Najboljše povprečje čistih iger je imel Malek (Strike) 198,73 točk, najboljšo igro je odigral Žiga Zalar 266 točk.

Moški rezultati. 

 

ŽENSKE

Ženske so igrale v bowling centru Klub 300, Ljubljana. V finalu posamezno je po odigranih 24-tih kvalifikacijskih igrah nastopilo 8 športnic.

Po dveh igrah je povedla izkušena Ljuba Ceglar (Epic), v tretji igri pa je mladinka Alja Bergauer (Strike) z najboljšo igro finala prevzela vodstvo in ga obdržala do konca tekmovanja.

Napet je bil boj za drugo mesto med klubskima soigralkama Feniksa. Nataša je imela pred zadnjo igro prednost 54 točk, vendar je Victoria z izjemno igro 239 točk, zmago 10 točk in dodatkom 5 točk prehitela Natašo.

Državna prvakinja posamezno je postala BERGAUER ALJA (Strike), pred Krivolutskaya Victorio in Pirc Musar Natašo (obe Feniks).

Najboljše povprečje čistih iger je imela Bergauerjeva (Strike) 198,29 točk, ki je odigrala tudi najboljšo igro 256 točk.

Ženske rezultati. 

  

Mar 11, 2018

Komentarjev: 3

  POZOR: Članke lahko komentirajo samo registrirani uporabniki. Prijavite se lahko tukaj!