Pokalna zmagovalca Alja in Timi

Odigran je bil drugi krog Pokalnega Prvenstva in Finale v obeh kategorijah.

V konkurenci športnic je v drugem krogu nastopilo 11 tekmovalk (Janja se je vrnila iz ZDA in odigrala kot pacer), ki so se borile za nastop v Finalu med Top 8.

V finalno skupino so se uvrstile Alja Bergauer (Strike), Nataša Pirc Musar (Feniks), Lidija Zaletel (Zagorje) in Eva Krafogel (Zagorje). Veseli nas, da sta bili v finalu dve mladinki.

Alja Bergauer je sicer prvi dvoboj proti Evi Krafogel izgubila, vendar si je v igri (245) in z zmago  v tretji priigrala naslov Pokalna Prvakinja sezone 2017/18, ter dodala drugi naslov v letošnji sezoni (državna prvakinja sezone).

Rezultati Finale ženske.

Med športniki je z odlično dnevno formo izstopal v predtekmovanju Rok Koštric (1.420 točk).

Moški so se pomerili v štirih četrt finalnih skupinah. Nino Stenko je v svoji skupini v drugi igri odigral popolno igro 300. Najbolj tesno je bilo v skupini D, kjer je A. Pungartnik (Galaxija) izpadel za samo eno točko.

V Finalu so bili sami mladi igralci, brata Rok in Aleksande Koštric (Planet Tuš Koper),Tim Cerkvenik (Feniks) in Nino Stenko (Epic).

Na žalost Finale ni bil napet, saj je v drugi igri zaradi hujše poškodbe očesa odstopil Nino Stenko, za nameček pa se je v naslednjem okvirju poškodoval še Rok Koštric.,

Poleg osvojenih naslovov Državni Prvak v dvojkah, trojkah in peterkah, je Tim Cerkvenik Muzafirović osvojil še naslov Pokalni Prvak sezone 2017/2018.

Rezultati Finale moški.

Oba Pokalna Prvaka sta si priigrala nastop na Svetovnem pokalu QubicaAMF v Las Vegasu, ZDA.

 

 

 

 

 

 

 

Jun 02, 2018

Komentarjev: 2

  POZOR: Članke lahko komentirajo samo registrirani uporabniki. Prijavite se lahko tukaj!