Protidopinško izobraževanje športnikov

Spoštovane predsednice, predsedniki in športnice, športniki športnih klubov in društev

17.6.2021 / OKS nas je obvestil o naslednjem:

PROTIDOPINŠKO E-IZOBRAŽEVANJE

Opozarjamo vas na določilo novih kriterijev, ki v točki 2.2.9 pravijo (Pogoji, pravila in kriteriji za registriranje in kategoriziranje športnikov v RS):

Za pridobitev tekmovalne licence, za športnike od vključno 14. leta dalje, je pri posamezni NPŠZ zahtevano opravljeno protidopinško e-izobraževanje ALPHA (novo ime izobraževanje ADEL), ki ga predpisuje Slovenska antidoping organizacija (SLOADO), pri čemer mora športnik pridobljeni certifikat o e-izobraževanju priložiti vlogi za pridobitev tekmovalne licence.

Nekatere NPŠZ so protidopinško izobraževanje samostojno uvedle že prej oziroma pred veljavnostjo aktualnih kriterijev, ostale ga bodo morale uveljaviti zdaj.

Veljavnost protidopinškega izobraževanja je 2 leti, povezavo in vse potrebne informacije dobite na spletni strani Slovenske protidopinške agencije SLOADO https://www.sloado.si/ vključno z navodili, ki jih dodajamo tudi v priponki.

Zaradi novosti, ki je v kratkem času težko izvedljiva je v veljavi prehodno obdobje do 31.12.2021, kar pomeni, da morajo NPŠZ oziroma športniki to obveznost izpolniti najkasneje do konca leta.

NOVA navodila so v datoteki "Navodila za uporabnike ADEL 2021"

======================================================================================================================

Izobraževanje športnikov in športnikovih spremljevalcev z novim Svetovnim protidopinškim kodeksom dobiva pravni okvir in pomembno mesto v slovenskem športu in v delovanju naše športne panoge BOWLING.

Prosimo vas, da priložene dokumente v klubu zelo resno obravnavate.

Za informacije o e-izobraževanju je zadolžen Žiga Dolar , ki bo poskrbel za navodila in pomoč pri izvedbi e-izobraževanja v vašem klubu ali društvu. V sodelovanju z vami in z vašimi športniki in trenerji lahko poskrbimo za čist, zdrav in pošten šport.

Za vaše sodelovanje se vam že v naprej iskreno zahvaljujemo!

S spoštovanjem!

UO BZS

 

Jun 17, 2021

Datoteke za prenos

Komentarji

  POZOR: Članke lahko komentirajo samo registrirani uporabniki. Prijavite se lahko tukaj!